Ugrás a tartalomra

Új Élet Horgász és Környezetvédelmi Egyesület

Tiszalök horgászegyesülete 1959-ben alakult kb. 30-50 taggal, Új Élet néven. A rendszerváltozásig, majd az azt követő 12 évig vizünk mindig más tulajdonban volt. Az egyesület akkori vezetése Sady Sándorral az élen, valamint a Polgármesteri Hivatal és vezetője hosszas lobby után elérte, hogy 2001. január 1-jétől a Kenyérgyári Holtág önkormányzati kezelésbe került. Az önkormányzat a kezelői jogot átadta az egyesületnek, melynek már akkor több, mint 350 tagja volt.
A 2003-as közgyűlés új vezetőséget választott, kiknek célja az egyesület intenzív fejlesztése, melyhez minden lehetősége és szabadideje rendelkezésre áll. A visszafogott engedély, valamint tagdíj árnövekedésének a part és környezetének fejlesztési eredményei 496 főre emelte 2004. december 31-ig a taglétszámot. A két-három hetenkénti folyamatos telepítések (évi közel 60 mázsa hal) következménye az ország, de főként Kelet-Magyarország sok helyéről való tagjelentkezés és intenzíven növekvő napijegy bevétel. Az EU csatlakozás hozta lehetőségekből adódóan egyesületünk 2005-től régi neve mellé felvette a Környezetvédő nevet, melyet eddig is és ezután is tartalommal kívánunk megtölteni.
Holtágunkban az édesvízi halfauna minden fajtája megtalálható, köztük egyre több kapitális méretű.
 A fent leírtak biztosítják a további növekedés lehetőségét taglétszám terén is és a környezetet szerető, pihenni vágyó sporthorgászok részére.

Email cím

Mobil

  • +36 70 360 9616

Kapcsolódó hírek, események